En stressig vardag

Idag kan många människor vittna om att vardagen är väldigt stressig. Det är arbete åtta timmar om dagen, pendling, mat som ska lagas och barn som både ska lämnas och hämtas på flera ställen, ibland flera gånger om dagen. Hur gör man egentligen för att orka med allt, både det fysiska och psykiska? Alla behöver hitta sitt sätt för ett lugn vilket kan vara väldigt varierat och olika. Några läser en bok och andra går en promenad. Fler och fler upptäcker också vad yoga kan göra för dom. 

 

Fördelen med yoga är att det finns så otroligt många varianter att det med största sannolikhet finns något för alla. Det kan vara yoga som mest fokuserar på sinnet eller den som lägger stort fokus på den fysiska aktiviteten. Många har en uppfattning om att yoga är lite flummigt och bara går ut på att träna och andas på ett visst sätt, men det är långt ifrån hela sanningen. 

 

Tar man sig tid och möjlighet att undersöka yoga närmare kommer man upptäcka vilken otrolig bredd den har. Även om man väljer att börja med en viss typ av yoga så betyder det inte att man behöver utöva den för all framtid. När man känner sig bekväm med en viss typ av yoga finns det nämligen alltid mer avancerad och prova på. Våga testa och ta hjälp av någon kunnig för att hitta den typ som passar just dina behov. En yogainstruktör kan vara till väldigt stor hjälp i det arbetet.