Härliga mellanmål med avokado

Vi vill dela med oss av några av våra favoritsnacks som en påminnelse om hur gott det kan vara att äta nyttigt. De har alla en sak gemensamt – avokado! En fantastisk gåva från moder jord som har så många nyttiga egenskaper och skapar rent gudomligt. Först har vi avokado- och gurkrosor som inte bara är vackra att se på men också smakar otroligt fräscht.

Skär upp en gurka på långsidan i tunna skivor – perfekt att använda en bred skalare. Skiva en avokado tunt och lägg avokadoskivor på gurkskivan och strö på lite halvssalt och en liten skvätt citron och rulla ihop den till en vacker, grön ros. Strö över lite sesamfrön och njut! En perfekt munsbit efter yogan, fulladdad med elektrolyter, vätska, mineraler och vitaminer. Servera på ett vackert fat från t.ex. Gerbera eller Form Living – det kan du köpa här.

Om du är ute efter något mer substantiellt kan du koka ett ägg, hacka det och blanda med lite olivolja, havssalt, färsk basilika och lite svartpeppar. Lägg äggsallad på en avokadohalva och njut av ett nyttigt och mättande mellanmål. Det går givetvis att ha i lite majonnäs i äggsalladen och man vill och då rekommenderar vi majonnäs tillagad på avokadoolja. För ett mer proteinrikt mål kan du piffa till äggsalladen med några läckra räkor eller sojamarinerade tofustrimlor. Rada upp avokadohalvorna på ett snyggt fat från Senso Kitchen! Det hittar du på www.koketsfavoriter.se.