Kan yoga hjälpa mig med inredning?

Visst, alla yogis säger att yoga hjälper dem med allt och påverkar hela deras liv, men menar de verkligen till och med inredning då? Ja, faktiskt. Yoga kan till och med hjälpa dig med inredning, så om du inte redan har gjort det – ge yoga en chans!

Genom att släppa in yoga i ditt liv och börja ge dig själv tid och tillåtelse att landa i nuet genom regelbunden övning kommer du att inte bara må fysiskt och psykiskt bättre, utan även din omgivning kommer påverkas. När du själv är i balans kommer du ha lättare att se vad det är i ditt hem som skaver lite, eller som inte tillför lugn och lycka.

I köket

Ditt kök ska vara en inspirerande plats där du verkligen känner att du kan laga god och hälsosam mat. Skaffa köksposters till hemmet för att göra det mer inbjudande och omfamnande. Om du känner att du fastnar i gamla hjulspår när det kommer till mat är det läge att skaffa några nya kokböcker. Kanske en om ayurvedisk matlagning, rent av?

I sovrummet

Ditt sovrum är ett av de viktigaste rummen i ditt hem. Här är platsen för avkoppling och sömn. För att ge dig själv rätt förutsättningar för återhämtning är det viktigt att du har ett sovrum som hjälper dig.

Om du har lite problem med sömnen kan det vara en bra idé att göra yoga i ditt sovrum några gånger. Avsluta med en sittande eller liggande meditation, och låt tankarna flöda fritt. Det är troligt att bara efter några gångers meditation så kommer du kunna förändra ditt sovrum till en mer avslappnande plats.

När du väl har använt dig av yoga för att förbättra inredningen i ditt sovrum är det bättre att du yogar på annan plats i hemmet. Detta för att sovrummet ska vara en tydlig plats för sömn och inte för andra aktiviteter.

Resten av hemmet

Om du yogar regelbundet kommer du märka att du mer och mer landar i dig själv och då kommer du ha lättare att hitta och känna igen din egen stil. Detta gäller både dig själv, dina kläder och inredningen runt dig.

Efter ett tag kommer du känna vad det är du behöver byta ut eller tillföra i möbelväg för att du ska trivas bättre i ditt hem. I vissa fall räcker det att ge möblerna en ny placering för att det ska kännas mer trivsamt och ombonat.