Orka mer med yrkesanpassad träning

Yoga är perfekt för dig som känner att du behöver orka mer på jobbet. En del tror att yoga inte är någon riktig träning, men inget kunde vara mer fel. Det finns alla möjligheter att göra yoga precis så jobbig som du vill ha den. Som en bonus kommer du dessutom att öka ditt välbefinnande genom att du övar på att befinna dig i nuet utan att distraheras av ovidkommande tankar.

Alla som har något slags jobb där det krävs prestationer eller leveranser kommer tidvis ha det väldigt stressat och pressat på jobbet. För att ha lättare att hantera situationer som då uppkommer och även prestera bättre är yoga en perfekt träning. Genom att varva ned med yoga innan läggdags kommer du även ha lättare att somna och återhämta dig och därmed kunna fokusera bättre på jobbet. En del känner att de mår bättre av att inleda dagen med uppiggande yogapositioner. På det viset startar du dagen med att fokusera på det som ska hända.

Yoga för dig som jobbar med omvårdnad

För dig som jobbar inom vårdsektorn är det extra välgörande med yoga. Idag är det inte bara arbetsuppgifterna som ofta är tunga med bland annat lyft, utan den psykiska arbetsmiljön gör sitt för att tillföra stress. Att då träna yoga regelbundet kommer hjälpa dig att minska den psykiska stressen.

För att underlätta arbetsuppgifter för personal inom personlig assistans är en kombination av fysisk yoga och meditation extra lämplig. Som personlig assistent är det viktigt att kunna sätta sig in i vårdtagarens situation för att underlätta den så mycket som möjligt, och då kan det ibland vara svårt att släppa det när du går av ditt pass. Att ta en kort stund på yogamattan när du kommer hem efter jobbet kan hjälpa dig att koppla av.

Sjuksköterskor och undersköterskor är mycket hjälpta av främst meditation, men även positioner som stärker bålen och ryggen är nyttig eftersom jobbet innebär mycket stående och gående. Utöver det är det viktigt att behålla humöret även vid stressade situationer och där hjälper meditationen till. Som en extra bonus kan yoga även göra det lättare att släppa jobbet när du går hem, och därmed förbättra återhämtning och livskvalitet.