Redskap för yoga

Du har säkert sett att instruktören eller en annan deltagare ibland har med sig block, bolster, filtar, rep eller band. Det är för att hjälpa till att komma djupare in i positionerna. När någon använder dessa redskap betyder det inte att personen är sämre på yoga än den som inte använder redskapen. 

Alla har olika kroppsform – därför kan det vara skönt för vissa att ha ett block som hjälp för att förlänga en arm eller liknande. Så var inte rädd för att använda dig av redskapen som ingår i yogan. De kan hjälpa dig att få en bättre upplevelse av yogan och göra så att du kan hitta nya positioner. 

Ta det du har hemma

Du behöver inte köpa dyra block eller ett speciellt rep för att använda till yogan. Utan du kan använda det som du har hemma. Som block kan du använda en bok eller en låg pall. Du kan till och med använda ihopsatt lego som ett block. Så om du är sugen på att köpa både yogablock till dig själv och leksaker till barnen samtidigt ska du kika in här

Som rep kan du använda en tröja eller något annat du har hemma. En filt har du säkert, och ett bolster kan du skapa med hjälp av kuddar. När du är i en studio och kör yoga finns oftast alla dessa redskap att låna. Men när du kör hemma kan du använda din fantasi för att hitta det som hjälper dig med din yoga.