Yoga för bättre blodcirkulation

Att regelbundet utföra yoga ger många hälsofördelar. Det är till exempel bra för att stärka kroppen, ger en bättre rörelsefrihet och kan även ge en bättre blodcirkulation eftersom du stimulerar musklerna och slappnar av. Men även gravidyoga är bra om du lider av svullna fötter eller dålig blodcirkulation i framför allt dina ben. Så vad ska man tänka på och när vet man att man har dålig blodcirkulation?

Tecken på dålig blodcirkulation

Så när vet man om man lider av dålig blodcirkulation och när bör man uppsöka läkare? Det finns flera tydliga tecken som du kan hålla utkik efter. Har du till exempel ofta stickningar i händer eller tår så är detta ett första tecken på att du lider av dålig blodcirkulation. Andra tecken kan också vara yrsel, trötthet eller att du har mycket huvudvärk. 

Om du har svåra symptom bör du uppsöka en läkare då detta kan behöva regleras med medicin eller behandling. När man kommer upp i en högre ålder är dålig blodcirkulation mer vanligt eftersom man sitter ner mer. Dessutom är det vanligt för personer som har mindre aktiva arbetsroller där man sitter ner större delen av dagen.

Varför är yoga bra för blodcirkulationen?

Yoga är en utmärkt träningsform för att råda bot på dålig blodcirkulation. Du får en chans att sträcka ut kroppen och håller dina muskler i rörelse vilket främjar en bättre blodcirkulation. Aktiviteter som promenader eller annan träning är också bra för att få en bättre blodcirkulation. Om du lider av dålig blodcirkulation är det viktigt att du inte sitter ner i längre stunder. Så försök att få in ett kortare yogapass varje dag.