Mudita.se
Hem

Hem

Är du intresserad av att lära dig mer om yoga? Bra, då har du hittat helt rätt. Här på https://mudita.se/ hittar du det mesta du vill veta om yoga. Du finner information om olika yogaformer, hur en yogaresa går till samt lite om yogans historia och vad det är för något.

Här kommer lite snabba fakta om yoga som du kanske inte visste:

  • Yoga har funnits i flera tusen år och härstammar från Indien.
  • Många missuppfattar yoga som en form av gymnastik som kräver extrem smidighet i form av att man kan stå på huvudet eller sitta i lotusställning. Det stämmer inte. Yoga är för alla och kan utövas precis efter egen förmåga.
  • Det kan vara riktigt svårt att lära sig yogisk djupandning ned i magen om man inte är van, men det är väldigt nyttigt att lära sig.

Du kan också läsa om följande yogaformer här:

  • Ashtangayoga: Den här formen av yoga lär dig självbehärskning och självkontroll. Detta är den mest fysiskt krävande formen av yoga och alla rörelser ska utföras i ett visst mönster.
  • Kundaliniyoga: Den ursprungliga formen av yoga vilken de övriga yogaformerna har sitt upphov från. Kundalinin sägs hjälpa mot diverse olika hälsoproblem samt ger övning i andningstekniker och avslappning.
  • Hathayoga: Den här typen av yoga har blivit den allra vanligaste i de europeiska länderna. Hatha är i princip en samling av olika yogaformer och hur den utövas beror mycket på vem som gör det. Detta gör att det är en bra typ av yoga för den som är nybörjare och inte vill göra för avancerade rörelser till att börja med.
  • Bikramyoga: Ett bikramyoga-pass utövas i 40 graders värme, med 40 % luftfuktighet under 90 minuter. Detta pass är rejält fysiskt krävande och här kan du räkna med att bli ordentligt svettig och få upp pulsen. Syftet med denna form är att stretcha igenom kroppen och samtidigt rensa ut gifter.