Möt yogi Paramahansa Yoganada
Möt yogi Paramahansa Yoganada

Möt yogi Paramahansa Yoganada

Möt yogi Paramahansa Yoganada

Den indiska yogin och visdomsläraren Paramahansa Yogananda föddes 1893 i Gorakhpur, Uttar Pradesh och är känd för att ha spridit kriyayoga till väst. Han skrev en fantastisk självbiografi, Autobiography of a Yogi, som vi varmt rekommenderar. Det är en andlig biografi full av kärlek, tillgivenhet och mystik. Paramahansa Yogananda sa:

“Självförverkligande är att veta – i kropp, sinne och själ – att vi är ett med allestädes närvarande Gud, att vi inte behöver be om att det kommer till oss, att vi inte bara i närheten av det hela tiden, men att Guds allmakt är vår allmakt, och att vi är lika mycket en del av honom nu som vi någonsin kommer vara. Allt vi behöver göra är att förbättra vår kunskap.”

Efter att ha etablerat sig som yogi i Indien reste han till USA 1920. Redan samma år bildade han organisationen Self-Realization Fellowship som än idag ägnar sig åt att sprida kunskap och utbildning i Indiens traditioner av yoga och meditation världen över. Detta uppvaknande, att minnas att vi är del av Gud, är den resa vi gör som individer när vi dedikerar oss åt yoga och meditation på en regelbunden basis, enligt Yogananda.

I helgen ska vi ge oss ut på en fin båttur i vårsolen och vi kan tipsa om webbutiken Happy Yachting. Där kan man göra klipp på räddningsväst för barn, seglarjackor och allt annat man behöver när man är ute på sjön. Har du aldrig gjort yoga på en lustjakt förut? Då kan du skriva upp det på din bucketlist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *