Mudita.se
Konsten att hitta tid för yoga

Konsten att hitta tid för yoga

Konsten att hitta tid för yoga

Med ett krävande jobb och många måsten i hemmet som har hög prioritet, så kan det verkligen vara knepigt att hitta tiden för yoga. Särskilt du som är mammaledig och behöver en stund för dig själv kommer att finna yoga mycket fördelaktigt.

Konsten att hitta tid för yoga är någonting som du måste lära dig successivt och som blir allt lättare ju äldre dina barn blir. Men även du som småbarnsförälder eller du som har ett väldigt hektiskt schema, kommer att ha iallafall någon stund på dygnet som du kan slita blicken från hemmets barnsängar och istället fokusera lite på dig själv.

Lär dig mer om fördelarna med yoga

För att du ska få mer motivation och verkligen förstå vikten av att du prioriterar en yogastund varje dag, så är det alltid enklare om du förstår vilka fördelar som denna rutin ger. Alla använder yoga för att behandla lite olika typer av problem i vardagen. Saker som stress, sömnsvårigheter eller värk är till exempel bara några saker som yoga kan hjälpa till med.

5 minuter om dagen räcker

Många tror också att det krävs en längre stund för att yogan ska ge en effekt. Men faktum är att 5-10 minuter kommer att räcka. Du kan sedan varva detta med lite längre yogapass när du väl har tid för detta.

Om du funderar på hur din vardag ser ut, så är vi övertygade om att du iallafall kan hitta 5 minuter varje dag som du kan släppa alla måsten och meditera eller yoga. Hitta en bra rutin med stretchövningar att göra på morgonen som förbereder dig för dagen, eller en avkopplande sömnyoga som ger dig bättre förutsättningar för att kunna sova bättre.