Fördelar med yoga
Fördelar med yoga

Fördelar med yoga

Fördelar med yoga

Yoga har minst sagt blommat under de senaste åren. Och det är inte så konstigt med tanke på dess många hälsoeffekter, såsom bättre sömn och mindre stress. Yoga är dock inte, som många kanske kan tro, något som bara passar människor som kan gå ner i spagat eller lägga fötterna bakom huvudet. Utan yoga är för alla.

Förebygger smärta

En stor hälsofördel med yoga är att det förebygger smärta, både psykisk och fysisk. Har du ont i ryggen är yoga ett utmärkt sätt att sträcka ut och stärka ryggen. Men yoga fungerar även mot nedstämdhet och depression. I samspel med andra saker som motverkar psykisk ohälsa kan yoga göra under för ens själ och mående.

Stärk immunförsvaret och självförtroendet

Eftersom att yoga hjälper mot stress kommer även ditt immunförsvar få kraft och tid till att stärkas. Tack vare att kortisolnivåerna kan sänkas med hjälp av yoga blir immunförsvaret starkare, vilket kan motverka sjukdomar som förkylningar.

Yoga handlar inte om att prestera. Utan det handlar om att lära känna sig själv och koppla samman kropp och sinne. I början kan det kännas svårt att klara av alla positioner, men som du vet så ger övning färdighet. Ju mer du övar desto mer kommer ditt självförtroende stärkas – ju mer saker du klarar av desto bättre känns det.

Kan utövas överallt

Du behöver inte ha en yogamatta för att träna yoga. Du kan sitta på bussen eller ligga på gräset. Något som är värt att tänka på om du gör yoga på gräset är att du bör ligga på något, annars finns risken att du får liknande problem som med fästingar hos katt. Använd en handduk, en filt, en stolsdyna eller något liknande för att få lite skydd, stöd och stadga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *