Yogaresor i Europa
Yogaresor i Europa

Yogaresor i Europa

Yogaresor i Europa

Om du är lite bekväm av dig och inte vill knåpa ihop din egen yogaresa så finns det en mängd arrangörer av yogaresor i Europa. Det som vanligtvis ingår i bokningen när du bokar en paketresa är boende, mat och flera yogaklasser per dag. Resa och transfer ingår i en del fall, men inte alla, så tänk på att kontrollera exakt vad som ingår och vad du behöver ordna själv innan du bokar. De flesta resorna går till yogastudios som ligger vackert beläget med möjlighet till naturupplevelser under den tid som inte används till yoga. På en del resor följer det med svenska yogalärare, och i andra fall reser man till specifika yogalärare och deras center. Eftersom yogaresor innebär kontinuerligt utövande av yoga över flera dagar så brukar en yogaresa upplevas som fördjupande av yogautövandet, och som om man som deltagare når djupare i både positioner och i sitt inre fokus.

Frankrike

Frankrike är ett vanligt yogaresmål för svenska arrangörer. Om du väljer att åka till Bretagne, i nordvästra Frankrike med en av arrangörerna, kan du bli inkvarterad på ett vackert slott, Château de Grand Val, med stora rum, och med en storslagen slottsträdgård. Slottet ligger ungefär en halvtimme från havet, och närmaste större stad är Rennes. Maten är fantastisk, vegetarisk och raw och är komponerad för att förstärka yogaupplevelsen, och tillagas av en kock som följer med på resan.

Ibiza

Gör en annorlunda Ibiza-resa, och åk hit på yogaretreat istället för på den vanliga partyresan! Här bor du på en typisk Ibiza-gård i fantastisk natur, och yogar två gånger om dagen. Mellan yogaklasserna har du utmärkta möjligheter att utforska ön. Brunch och enklare vegetarisk kvällsmat ingår, och efter middagen finns det möjlighet att delta i samtal om yogateori och livet.

Grekland

En av arrangörerna av yogaresor till Grekland tar dig med till Parga, där du bor på ett femstjärnigt hotell med halvpension i form av frukost och middag i den fantastiska hotellrestaurangen. Två yogaklasser per dag erbjuds, samt en morgonmeditation med andningsövningar. Mellan yogaklasserna finns det möjlighet till vandringar i omgivningarna, sol, bad eller simträning, eftersom resan är en kombinerad yoga- och simresa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *