Olika typer av yogamattor
Olika typer av yogamattor

Olika typer av yogamattor

Olika typer av yogamattor

Man behöver inte mycket för att göra yoga, även om det kan verka så ibland eftersom det finns ett sådant överväldigande utbud av produkter. Men egentligen behöver du bara en yogamatta för att göra yoga! Sedan kan man alltid komplettera med tillbehör som kan ge stöd och möjliggöra ytterligare positioner, till exempel yogablock och stretchband.

Men när du köper din yogamatta är det viktigt att det blir rätt. Välj en matta av bra kvalitet så att du kan utföra din yoga på ett trygg och säkert sätt samtidigt som det känns bekvämt. Du vill så klart också att din yogamatta ska hålla så länge som möjligt. Yogamattor finns i pvc, bambu, textil eller gummi. Det finns säkert också andra material men dessa är vanligast.

Även längd och tjocklek varierar och där är det extra viktigt att man väljer en tjocklek som man trivs med. Standard ligger på cirka 4 mm men det finns tjockare varianter om man vill vara mer skonsam mot sin rygg och sina knän. Tänk bara på att en yogamatta som är exempelvis 6 mm tjock blir klumpigare att ta med sig eftersom det blir en mycket tjockare rulle när man rullar ihop den och slänger den över axeln.

Greppet är så klart väldigt viktigt och ju bättre kvalitet desto bättre grepp får man. Vi anordnade en yogaklass i en bröllopslokal Stockholm med Grip Mat från YogiRaj och det blev en stor succée. Den är tillverkad giftfri PVC och innehåller ej latex, vilket vi ser som ett stort plus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *