ODLA HÄLSOFRÄMJANDE ÖRTER
ODLA HÄLSOFRÄMJANDE ÖRTER

ODLA HÄLSOFRÄMJANDE ÖRTER

ODLA HÄLSOFRÄMJANDE ÖRTER

Att odla generellt är en väldigt avkopplande aktivitet, inte helt olikt yoga enligt många hängivna odlare. Är stor fördel är också att du kommer ut mer i friska luften.

Utöver vanliga grödor som du kan äta så finns det också mängder av hälsofrämjande örter som du kan odla i ditt stora eller lilla växthus. Dessa örter kan du sedan använda för att brygga olika teer eller använda som smaksättare i sallader eller soppor. Att ha örter hemma öppnar upp en helt ny värld av möjligheter.

Örter och kryddor innehåller mycket antioxidanter

För att kunna hålla sig frisk och stark så är det många som pratar om att det är viktigt att man får i sig en rik mängd antioxidanter.

Många kanske då främst tänker på att äta mer frukt och grönsaker. Men faktum är att många örter och kryddor innehåller en betydligt större mängd och därför är perfekt att addera i grytor, soppor eller din matlagning generellt. Bland annat rosmarin och oregano är två örter som innehåller väldigt mycket antioxidanter och som är perfekt att odla hemma för en liten extra boost i din matlagning.

Färskt te som är avkopplande

Om du har möjlighet att odla hemma så är mynta också perfekt. Detta kan användas som en utmärkt smaksättare men kan också bli väldigt gott färskt te. Det är inte mycket som slår färsk mynta och det känns väldigt fräscht och trevligt i både mat och att dricka. Så börja med dessa örter och bygg sedan på ditt utbud hemma för att få mer variation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *