Skapa en yogahörna i ditt hem
Skapa en yogahörna i ditt hem

Skapa en yogahörna i ditt hem

Skapa en yogahörna i ditt hem

Ett bra sätt att hjälpa dig själv med att göra yoga till en regelbunden vana är att skapa en speciell “yogaplats” hemma. Det krävs inga stora investeringar eller speciellt stort utrymme, utan tanken är mer att se till att det är en plats som hjälper dig att komma ner i varv och slappna av.

Utrymmesmässigt så räcker det att du har plats att rulla ut din yogamatta, med ytterligare kanske 30 centimeter på vardera sidan. Det behöver inte vara i ett hörn, men det kan vara en fördel att ha en vägg att ta stöd mot i närheten.

Din yogahörna behöver inte vara en plats där din yogamatta ligger utrullad alltid, utan tanken är att övriga attribut ska finnas där så att det inte är en stor apparat varje gång du vill yoga, och att platsen ger dig en vana av att koppla bort omgivningen och lyssna inåt.

Skapa lugn

För att skapa lugn på den plats du har valt kan det vara bra att inte ha den precis framför ett fönster mot en bullrig och livlig gata. Försök också undvika platser med mycket drag, eftersom det kan göra din yogastund mindre behaglig.

Skaffa några vilsamma och gärna svartvita bilder, exempelvis posters från artiks. Sätt upp dem på väggarna eller ställ dem på golvet, lutade mot väggen. En eller ett par gröna växter kan också hjälpa till att ge en rofylld atmosfär.

Tillbehör

Förutom din yogamatta kan det vara bra att ha ett par yogablock inom lagom räckhåll. Ett par tjocka böcker fungerar på samma sätt. Eftersom det ibland ingår balansövningar i yogapassen är det bra om det finns något du kan stödja dig mot vid behov, som till exempel en vägg eller en stabil stol.

En tjock filt kan du använda båda att sitta på under sittande övningar och till att dra över dig under den avslutande avslappningen. Ett yogaband förlänger din räckvidd och kan vara till hjälp när du ska utföra vissa övningar. Som alternativ kan du använda dig av ett skärp eller en slips.

En del yogis vill gärna ha rökelse eller doftljus tända under yogan. Ett doftljus fyller dubbel funktion här, dels ger det ett behagligt och avslappnande ljussken och dels ger det dig den doft du önskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *