Våga utmana dig själv!
Våga utmana dig själv!

Våga utmana dig själv!

Våga utmana dig själv!

Ett bra sätt att växa som människa är att våga utmana sig själv. Det gäller för livet i stort, och även inom yoga. Om du gör samma sak som du alltid har gjort, på samma sätt som du alltid har gjort kommer du inte utvecklas, utan bara stå still och stampa.

Att utmana sig själv är läskigt, jobbigt och svårt, men vinsterna med det är enorma! Och utmaningarna behöver inte vara enorma, det kan räcka med små steg för att känna att du kommer loss, att det gick bra och att du kanske vågar en gång till.

Yoga med en ny instruktör

En utmaning kan vara att testa yoga med en ny instruktör eller yogi. Det finns enormt många att välja mellan, till exempel yoga med Josefin eller Yoga with Adriene online.

Kanske finns det fler yogis att välja mellan där du brukar yoga, passa på att testa någon som du inte har yogat med nästa gång du går dit. Finns det inga nya där så kan det finns andra yogastudios i närheten som du kan prova på.

Om du reser så kan du utmana dig själv med att yoga i en ny stad, eller till och med i ett nytt land. Genom att leta online kan du nästan alltid hitta en yogastudio i närheten av där du befinner dig.

Yoga själv

Om du är van att yoga i grupp, med en yogi som leder er kanske du kan testa att yoga helt och hållet på egen hand. Gör ditt eget flöde, med de positioner som passar dig och som du behöver just nu. Tänd levande ljus, rulla ut mattan och låt dina andetag guida dig igenom de positioner du har valt.

Yoga regelbundet

Utmana dig genom att yoga oftare än du brukar, exempelvis varje dag i en vecka eller månad. Känn efter hur kroppen reagerar på det, och fortsätt även om det känns jobbigt innan du har tagit dig igenom hela den tidsperiod du har tänkt dig. När du har tagit dig igenom hela tiden utvärderar du din utmaning och vilka resultat den fick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *