Sov gott! Lugna nerver och muskler med magnesium
Sov gott! Lugna nerver och muskler med magnesium

Sov gott! Lugna nerver och muskler med magnesium

Sov gott! Lugna nerver och muskler med magnesium

Om det är någon mineral som hjälper kropp, själ och sinne att slappna av så är det magnesium. Denna supermineral förekommer naturligt på hav och land men går också att köpa som tillskott. Ta magnesium innan du går och lägger dig för en god natts sömn med ett avslappnat nervsystem och avslappnade muskler. Du kan också spraya lite magnesiumspray på kudden och sängkläderna innan sängdags och spraya på musklerna när de är trötta efter ett träningspass. Eller ta riktigt god hand om musklerna och lös upp en påse med magnesium flakes i badkaret efter en lång löprunda.

Vi hyrde en vacker bröllopslokal Stockholm som erbjöd ett hotellpaket med lyxsvit och vad tror du att vi hittade i en fin liten flaska på nattduksbordet om inte magnesiumspray? Det finns alltså många olika typer av magnesiumtillskott, men det finns också många olika typer av magnesium och de varierar i kvalitet beroende på vilken typ av magnesium man köper. Man får ofta bättre kvalitet ju mer man betalar, så länge man handlar från ett pålitligt varumärke, men olika typer har också olika funktioner i kroppen.

Magnesiumsulfat är perfekt till badet då det hjälper musklerna att slappna av. Magnesiumglycinat har bra biotillgänglighet och är skonsamt mot tarmen till skillnad från andra typer av magnesium som kan ha laxativa effekter. Magnesiumcitrat har exempelvis uppiggande effekter så det är den bästa varianten om man vill ta magnesium på kvällskvisten. Läs gärna på lite innan du köper ett magnesiumtillskott och tänk på att magnesium som har hämtats från naturliga källor är att föredra framför syntetiska alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *