ATT TRÄNA MED BARN

Det är inte alltid det enklaste att träna om du samtidigt behöver ta hand om ett eller flera barn. Men det finns många sätt att få in lite fysisk aktivitet med barnen. Det finns många sätt att hålla sig i form och ha roligt som familj – allt från att gå en promenad eller cykla tillsammans till att leka lekar i trädgården.

Om du har små barn och vill träna på egen hand kan du passa på att träna utomhus när det är fint väder. Ännu bättre blir det om du har en sandlåda som barnet kan leka i under tiden du tränar. Då får du in träning samtidigt som du andas frisk luft, och ditt barn hålls aktiverad samtidigt som hen är utomhus. Har du inte redan en sandlåda så kan du klicka här för att köpa hem en.

Om vädret är dåligt

Om du letar efter inomhusalternativ där du och ditt barn rör på er kan du prova följande lekar: kurragömma, dans, tagg eller hinderbana. Ni kan också sätta på musik och hitta på en rutin eller danssteg. Ni kan också leka lekar som att kasta boll, kasta en bönsäck fram och tillbaka eller till och med ha en skattjakt inomhus. Kom bara ihåg att vara kreativ och ha roligt.

Detta är bara några sätt att få in lite fysisk aktivitet när man tar hand om barn. Med lite kreativitet är det lätt att inkludera regelbunden fysisk aktivitet i familjens dagliga rutiner. Så rör på er och ha kul.