Vad är yoga? Tips för nybörjare
Vad är yoga? Tips för nybörjare

Vad är yoga? Tips för nybörjare

Vad är yoga? Tips för nybörjare

Om du är nybörjare vill vi först och främst uppmuntra dig att ta det lugnt med yogan. Ta steg för steg och ha inte bråttom. Luta dig in i positionerna och låt kroppen öppna upp långsamt över tid. Yoga handlar inte om att stressa och pressa kroppen, utan snarare om att ta hand om kroppen med ödmjukhet och empati. På sätt och vis kan man säga att yoga är en metod för att upprätta en kärleksfull relation med kroppen. Det handlar mer om att lyssna på kroppen än att beordra den för vad som ska ske. Var lyhörd, ta det långsamt och andas djupt.

Andningen är det allra viktigaste med yoga och tyvärr är det många moderna yogatrender som förbiser denna grundläggande sanning. Oavsett om du arbetar på en kontorsplats på Östermalm, i en klädbutik eller hemifrån, så tenderar arbetet att lagra stress i kroppen. Det är i kroppen vi känner våra känslor, men vi är inte helt medvetna om det. Vi ser inte kroppen för vad den är: ett hem för själen och en samlingsplats för allt som sker i livet. Allt det du tänker och känner och drömmer om och är rädd för och upplever påverkar kroppen.

I yoga ger vi kroppen chansen att släppa på allt det vi har lagrat i vår fysiska kropp, vår emotionella kropp och vår mentala kropp. Andningen är första steget att komma i kontakt med våra kroppar på ett medvetet och kärleksfullt sätt. Så vi uppmuntrar dig verkligen att börja med några lugna positioner och utveckla det med tidens gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *