Låt yogan genomsyra tillvaron
Låt yogan genomsyra tillvaron

Låt yogan genomsyra tillvaron

Låt yogan genomsyra tillvaron

Yoga är inte bara ett träningspass utan du kan låta det vara ett sätt att omfamna ditt liv och dig själv. Genom att göra yoga regelbundet kommer du stärka din kropp och lära dig att vistas mer i nuet. Du kommer också få lättare att hantera stress och fokusera på det som är viktigt och betyder något.

När du tränar på att vara i nuet och på att fokusera kommer du ha lättare för att fundera över vad i ditt liv som är bra och fungerar, och över vad du kanske behöver ändra på för att du ska må så bra som möjligt. Om du ger dig själv 30 minuter varje dag till att göra yoga, meditera eller fundera på hur du lever ditt liv kommer det inte ta lång tid innan du har identifierat både vad som får dig att må bra och det som du upplever som problem.

Låt yogan inspirera din kost

När du har skaffat dig en regelbunden vana att yoga och fått kroppen att vänja sig vid arbete kan det hända att ett nästa steg blir naturligt för dig. Om du låter kroppen jobba regelbundet så kommer det att kännas självklart att också förse den med den bästa möjliga näringen för att den ska orka.

Genom att låta yogans filosofi omfamna även din kost kommer det att vara lättare att äta bra mat. Precis som yogan tillåter dig att vara på din egen nivå, behöver du inte ändra hela din diet samtidigt. Istället kan du glädjas åt de små stegen mot ett bättre liv. Ett exempel kan vara att du istället för att förbjuda glass helt istället välj glass utan socker, och att du byter ut en av veckans måltider till en vegetarisk.

Lär dig mer om ayurvedisk kost

När du känner att du är redo för lite större förändringar kan det vara dags att sätta sig in i ayurvedisk kost. Själva grundtanken här är att du ska äta enligt din personlighet, eller dosha, som är antingen Pitta, Kapha eller Vata.

De olika personligheterna mår bäst av olika sorters mat. Om du är nyfiken finns det flera olika test du kan göra online för att få fram vilken dosha du är, eller om du är en kombination av flera. När du väl har kommit fram till vilken dosha du är får du även reda på vilken typ av mat som passar dig bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *