Yoga hemma
Yoga hemma

Yoga hemma

Yoga hemma

Yoga är ett utmärkt sätt att komma ner i varv och samla tankarna. Eftersom yoga kan utövas utan någon som helst utrustning, bara du har bekväma kläder, passar det perfekt för att ta en paus från vardagsstöket hemma. Om du vill kan du dessutom lätt göra yoga mer fysiskt utmanande så att du förutom lugnet och fokuset även får smidighets- och rörlighetsträning. Många av positionerna kan också göras mer avancerade, för att även träna upp din kroppsstyrka. Om du behöver hjälp att sätta ihop ett lämpligt yoga-flöde så finns det hjälp att få både via böcker med instruktioner om positionerna och vad de syftar till, internet-sidor med färdiggjorda program och flöden med olika syfte och fokus samt online-yoga där en instruktör har satt ihop ett program och spelat in på video.

Yogamatta

Vill du öka svårighetsgraden i din yoga, och använda det som fysisk träning så kan du skaffa dig en yogamatta. Yogamattan är lite klibbig och hjälper dig att hålla de olika positionerna, samtidigt som det kan vara en bra signal till kroppen om att det kommer bli träning när du rullar ut din matta. Utbudet av yogamattor är enormt, både vad gäller tillverkare och utseende så det är din budget och ditt önskemål om design som avgör vilken matta du ska välja. Tänk på att det finns mattor i olika tjocklek, så du kan välja hur mycket dämpning du vill att din matta ska ge dig. En del vill yoga på mjukt underlag, medan andra vill ha mycket kontakt med golvet när de utför sina asanor.

Övriga yogaredskap

För att få hjälp med vissa asanor, eller positioner, kan du behöva yogablock. Det är små kuddar, ungefär lika stora som en tegelsten, som används som stöd vid behov. Vill du inte köpa yogablock kan du ta en trave böcker som stöd, det brukar funka fint. En del positioner kan också underlättas av yoga straps, som helt enkelt är remmar som ökar din räckvidd om du inte är supervig redan. Do It Yourself-varianten är en slips, ett skärp eller snodden tillen morgonrock. För mer fysiskt utmanande yoga kan du ibland använda dig av gummiband för att ytterligare öka effekten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *