YOGA HJÄLPER TILL MYCKET – MEN INTE ALLT
YOGA HJÄLPER TILL MYCKET – MEN INTE ALLT

YOGA HJÄLPER TILL MYCKET – MEN INTE ALLT

YOGA HJÄLPER TILL MYCKET – MEN INTE ALLT

Att yoga har en hel del hälsofördelar både fysiskt och psykiskt – men det finns en del saker som yogan inte kan hjälpa till med oavsett hur mycket vi än önskar att den kunde det. Därför är det viktigt att inte förlita sig helt på yogan och tro att den kan lösa alla ens problem. Den kan ge dig guidning och stöttning i mycket, men i vissa fall kan du behöva ta hjälp utifrån.

Psykiska sjukdomar

Om du till exempel lider av psykisk ohälsa som depression eller ångest kan yoga lindra och hjälpa dig att bearbeta dina känslor – men det kan inte bota ditt tillstånd helt. I det här fallet är det viktigt att söka professionell hjälp från en läkare eller terapeut. Yoga kan vara en del av en större behandlingsplan, men bör inte ersätta professionell medicinsk rådgivning och vård.

Fysiska tillstånd

På samma sätt, om du har en skada som kräver läkarvård, till exempel en stukad fotled eller ett brutet ben, kan yoga hjälpa till att stärka de omgivande musklerna och stödja återhämtningen. Men, den kommer inte att läka själva skadan. Återigen, i denna situation bör du alltid följa din läkares instruktioner och söka lämplig behandling.

Ett annat exempel är om du har huvudlöss eller en annan smittsam sjukdom – yoga kan inte heller hjälpa till med detta. Yoga kan få dig att stressa ner, men det gör inte att du blir av med lössen. Det är också viktigt att komma ihåg att yoga inte är en omedelbar lösning och att det krävs övning och engagemang för att se resultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *